Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Garancia

A Gyerekcipő Világ webáruház üzletpolitikájának alapja, hogy kizárólag kiváló, magas minőségű termékeket forgalmaz, megbízható gyártóktól. A legjobb minőségű termékeknél is előfordulhat probléma, hiba, de ilyen esetben is igyekszünk gyorsan és szakszerűen orvosolni azt, természetesen a hatályos jogszabályoknak megfelelően, melyről alább adunk tájékoztatást.

Csere-garancia / Pénz-visszafizetés
Ha a kiválasztott méret nem lett megfelelő vagy esetleg nem tetszik élőben a szín, minta, vagy bármi más miatt nem felel meg a termék, amit a webáruházunkból rendelt, akkor 14 napon belül visszakérheti a vásárlásra fizetett összeget vagy kicserélheti a rendelt, a még használatba nem vett, sértetlen cipőt. Ennek menetéről 
itt téjékozódhat.

 

Szavatosság

A Gyerekcipő Világ webáruház az általa forgalmazott valamennyi termékre fél + másfél év szavatosságot vállal.

A szavatossági jogok a következő sorrendben illetik meg a Vevőt: 1. Javítás, 2. Csere, 3: vételár arányos csökkentése, 4. végső soron elállás és a vételár visszatérítése. Ha a keletkezett hiba nem javítható, akkor a hibás árut kicseréljük vagy a vételárat visszafizetjük.

A szavatosság a fogyasztóvédelmi törvény szerint a terméknek már a vásárlás pillanatában meglévő, rejtett gyártási hibájából eredő sérüléseire, hiányosságaira érvényes. 

A szavatosság nem vonatkozik a használat közben felépő elhasználódásból, nem rendeltetésszerű használatából vagy egyéni sajátosságokból (pl.: lábsajátosságok, futási sajátosságok) adódó kopásokra, sérülésekre. Valamint szintén nem érvényesíthető a használat során külső tárgy behatására keletkező sérülésekre. Ha a probléma forrása nem egyértelműen eldönthető, a nem megfelelő használatból (pl.: biciklizéstől, motorozásból) eredő vagy vitás esetekben, illetve amikor szándékos rongálás gyanúja merülne fel, a kérdéses termék - a hatályos jogszabályoknak megfelelően - független szakértő vizsgálatára kerül sor, ahol szakvéleményt készítenek róla. A termékek ilyen irányú vizsgálata a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál vagy egyéb független vizsgáló cég (pl.: Cipőkontroll Kft) végezhető el. A vizsgálatból származó szakvélemény tekinthető támpontnak a vásárló garanciális igényeinek elbírálásánál.

A szavatosság első 6 hónapja alatt a szükséges, független szakvéleményt a Forgalmazó/Eladó biztosítja, a fennmaradó 18 hónapban a Vásárló az esetleges reklamációval a fogyasztóvédelmi szervekhez fordulhat és a jogos reklamációról szóló jegyzőkönyvvel érvényesítheti szavatossági jogát. A garanciális igény kizárólag a termékhez kapcsolódó számla felmutatásával együtt érvényesíthető.

Fontos megjegyezni, hogy a hibás terméket minden esetben a vásárlónak saját költségén kell visszajuttatni webáruházunk székhelyének címére: 7632 Pécs, Fülep Lajos u. 16.) és garanciális csere kérését, valamint visszaküldési szándékát minden esetben e-mailben kell jeleznie: info@gyerekcipovilag.hu címen.

A csomagot ajánlottan kell feladni, az utánvételes csomagokat nem vesszük át!